Ekskurzija

datum: 12.12.2017

V ponedeljek 11. decembra 2017 je v okviru predmeta pomorsko gospodarsko pravo, prevozno obligacijsko pravo in prometna pravna ureditev pod vodstvom prof. dr. Marka Pavlihe, zasl. prof. dr. Marka Ivana Valiča in asist. Karle Oblak potekala izobraževalna ekskurzija v okviru katere so študenti obisklai podjetje LPT d.o.o., državni zbor in Nadzorni center Dars v Dragomlju.


Najprej so študenti obiskali podjetji LPT d.o.o., v okviru katerega deluje Nadzorni center prometa MOL-a. Obiskali so tudi podjetje LPP d.o.o., v okviru katerega deluje Center za vodenje mestnega prometa. Študenti so videli kako poteka nadzor in vodenje semaforiziranih križišč in prehodov za pešce, nadzor območij umirjenega prometa, video nadzor prometnih tokov in nadzorovanih območij in kako deluje mestni potniški promet. Spoznali so delovanje in zgodovino LPP in sitem delovanja LPP.

Sledil je voden ogled Državnega zbora RS, kjer je študente pozdravil predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar. Nato so s tribune prisostvovali poslanskim vprašanjem. Ob povratku na obalo smo obiskali prometni nadzorni center DARS v Dragomlju, kjer smo spoznali osrednje naloge regionalnih nadzornih centrov, videli kako poteka nadziranje in vodenje prometa 24 ur na dan, komuniciranje z ustanovami, ki sodelujejo pri reševanju ob prometnih in drugih nesrečah.