20. mednarodno veslaško tekmovanje v kuterjih

datum: 13.11.2018

Fakulteta za pomorstvo in promet Portorož in Elektro in pomorska šola Portorž (GEPŠ Piran) sta v soboto, 10. novembra organizirali jubilejno, že 20. MEDNARODNO VESLAŠKO TEKMOVANJE V KUTERJIH.


Tekmovanje je potekalo z šolskima kuterjema v Portoroškem zalivu (pod pomorsko šolo-med skladiščem soli in šolsko čolnarno). Kot vsako leto je dolžina proge znašala okli 700 metrov z obratom okoli postavljene boje.

Na tekmovanju je moški konkurenci sodelovalo 12 ekip, v ženski pa osem ekip iz štirih držav (Srbije, Hrvaške, Italije in Slovenije). Moško konkurenco so sestavljale ekipe pomorske šole iz Beograda, Bakra, Trsta, Malega Lošinja in Portoroža, tehnične fakultete z Reke, pomorske fakultete z Reke in Portoroža ter ekipe Društva ljubiteljev starih bark Piran, slovenske vojne mornarice, športno rekreativna skupina Špunje in veteranska ekipa pomorske šole Portorož.

V ženski konkurenci so tekmovale ekipe pomorske šole iz Beograda in Bakra, tehnične fakultete z Reke, Pomorski fakulteti z Reke in Portoroža, veteranska ekipa FPP, športno rekreativna skupina Špunjete, ter ekipa navtičnega društva kraška mornarica.

V prvi, revialni in prijateljski veslaški regati sta se prvič pomerili ekipi profesorjev in profesoric pomorske šole Bakar proti združeni ekipi profesorjev Elektro in pomorske šole ter Faklutete za pomorstvo in promet Portorož. Domača ekipa je bila pod vodstvom krmarja dr. Franca Dimca uspešna ter premagala kolege iz Bakra.

V ženski konkurenci so slavile študentke Fakultete za pomorstvo in promet iz Portoroža pred veterankami FPP ter letošnjemu presenečenju ekipi športno rekreativne skupine Špunjete.

V moški konkurenci so slavili dijaki portoroške pomorske šole (GEPŠ Piran) pred ekipo športno rekreativne skupine Špunje ter veteranom pomorske šole Portorož.

Za dobro vzdušje, druženje ter hrano in pijačo so poskrbeli fante navtičnega društva kraška mornarica, člani in članice „Špunj in Špunjet” ter numorni Srečko Savič z ekipo.

 

 

Vsi rezultati:

Revialna regata:

 1. združeni ekipi profesorjev Elektro in pomorske šole ter Faklutete za pomorstvo in promet Portorož.
 2. ekipi profesorjev in profesoric pomorske šole Bakar

Ženska konkurenca:

 1. Fakultete za pomorstvo in promet iz Portoroža
 2. Veteranke Fakultete za pomorstvo in promet iz Portoroža
 3. športno rekreativna skupina Špunjete
 4. navtično društvo kraška mornarica
 5. Pomorski fakultet u Rijeci
 6. Pomorska škola Bakar
 7. Tehnički fakultet Rijeka
 8. Brodarska škola Beograd

Moška konkurenca:

 1. Elektro in pomorska šola Portorož (GEPŠ Piran)
 2. Športno rekreativna skupina Špunjete
 3. Veterani pomorske šole Portorož
 4. Pomorski fakultet u Rijeci
 5. Fakultete za pomorstvo in promet iz Portoroža
 6. ISIS Nautico Trieste
 7. Srednja škola Amboza Haračića Mali Lošinj
 8. Tehnički fakultet Rijeka
 9. Pomorska škola Bakar
 10. Društvo ljubiteljev starih bark Piran
 11. Slovenska vojna mornarica (430 MOD SV)
 12. Brodarska škola Beograd