Dogodki in obvestila

Predstavnika mednarodnega ladjarja Carnival Cruise Line na fakulteti

24.05.2019

 

Na Fakulteti za pomorstvo in promet smo gostili predstavnika mednarodnega ladjarja Carnival Cruise Line, g. Silvio Gentile, Director Scheduling & Compliance in g. Carmelo Carta, Manager Scheduling. Gostoma smo predstavili študijske programe Navtika in Ladijsko strojništvo ter poudarili visoko skrb FPP pri usposabljanju bodočih pomorščakov. Predstavnika CCL sta izpostavili kadrovsko politiko podjetja, ki usmerjena v visok nivo znanja svojih zaposlenih in izpostavila velik pomen visokošolske izobrazbe pomorščakov. Proces sprejema v službo v podjetju CLL poteka v več fazah, prednost pa imajo kandidati, ki poleg poznavanja pomorske stroke znajo razumeti posebnosti potniških ladij, kjer je v ospredju potnik. Na srečanju so se obema predstavnikoma predstavili tudi trije naši študentje in izkusili kako izgleda zaposlitveni kolokvij ter spoznali kaj ladjar od kandidatov pričakuje.

 

Izpostavili so predvsem potrebo po kadru iz področja strojništva. Pripravljeni so sprejeti pripravnike in sicer okoli 5 ladijskih strojnikov in okoli 2 navtika letno.

 

Od danes dalje Carnival Cruise Line pozna Fakulteto za pomorstvo in promet s čemer se našim študentom in slovenskim pomorščakom odpirajo nove, morda večje možnosti zaposlovanja pri pomembnem svetovnem ladjarju.

 

University Cadet Program_2019