Dogodki in obvestila

Spletna predstavitev za tuje študente, 30. 9. 2020

02.09.2020

 

Spoštovane študentke, spoštovani študentje,

 

Dobrodošli na Univerzi v Ljubljani.

 

Z željo, da bi vam olajšali začetek študija, bomo v sredo, 30. septembra 2020, ob 10.00 uri, za vas organizirali spletno predstavitev, kjer boste lahko iz prve roke izvedeli uporabne informacije o študiju na Univerzi v Ljubljani ter o življenju v Ljubljani in v Sloveniji.

 

Spletna predstavitev vas bo opremila z informacijami o zdravstvenem zavarovanjuprijavi stalnega bivališčabivanju v Študentskem domujavnem mestnem potniškem prevozusubvencionirani prehrani in možnostih štipendiranja. Sledila bo predstavitev Kariernih centrov Univerze v Ljubljanitutorstvaobštudijskih in drugih dejavnosti, ki jih Univerza v Ljubljani organizira za svoje študente. Predstavili vam bomo tudi Leto plus, v katerem lahko pridobite jezikovne in druge spretnosti, strokovna znanja z izbranih študijskih področij ter se seznanite s kulturo, z zgodovino in z ustavno ureditvijo Republike Slovenije.

 

Podrobnejši program je priložen v prilogi.

 

Če se želite udeležiti spletne predstavitve, vas prosimo, da se na dogodek prijavite preko obrazca na povezavi. Prijave na dogodek bomo zbirali do zapolnitve prostih mest oziroma do 25. septembra 2020 do 10.00 ure. Prijavljeni študenti boste povezavo za ogled spletne predstavitve prejeli naknadno na vaš e-naslov.

 

Začetek študijskega leta na Univerzi v Ljubljani tradicionalno praznujemo v okviru dogodka Pozdrav brucem. V letošnjem letu bo dogodek potekal preko spleta. Vabimo vas, da nas spremljate preko www.pozdravbrucem.si (spletna stran bo zaživela predvidoma zadnji teden septembra).

 

Na spletni strani www.uni-lj.si/study/news/arrival si lahko ogledate uporabne informacije o prihodu v Slovenijo v času Covid-19.

 

Želimo vam uspešen študij,

 

Prof. dr. Barbara Novak,      

prorektorica Univerze v Ljubljani za področje pedagoškega dela

 

Univerza v Ljubljani

Barbara Novak
Prorektorica za področje pedagoškega dela

Rektorat univerze

Univerza v Ljubljani / University of Ljubljana

Kongresni trg 12, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia

www.uni-lj.si