Dogodki in obvestila

Študijska mobilnost (Erasmus+) na Venice International University (VIU)

28.12.2021

 

V študijskem letu 2022/2023 lahko poleg partnerskih institucij UL FPP, za cilj svoje študijske mobilnosti v okviru programa Easmus+, izbirate tudi med partnerskimi institucijami zveze EUTOPIA in mednarodne mreže univerz Venice International University (VIU).

 

Sredstva v okviru razpisa lahko koristite tudi za opravljanje izmenjave oz. sofinanciranje študijske mobilnosti za udeležbo na programu Globalizacija, ki poteka pod okriljem Venice International University (VIU).

 

V konzorcij VIU je trenutno vključenih 20 univerz iz 15 držav in 4 kontinentov, tudi UL.  

 

Program Globalizacija združuje nadarjene in motivirane študente in študentke 1. in 2. stopnje bolonjskega študija z univerz članic VIU. 

Semestrski študij poteka v večkulturnem, mednarodnem in interdisciplinarnem okolju v Benetkah, na otoku San Servolo.

 

VIU je odlična odskočna deska za kritično delo v heterogenih skupinah, ustvarjalno sprejemanje novih idej in grajenje mednarodnih stikov za razvoj kariernih poti v znanosti, diplomaciji, nevladnih organizacijah in ostalih kreativnih poklicih.

 

Prijave na razpis za pridobitev nepovratnih sredstev je potrebno oddati v VIS v skladu s pravili Javnega razpisa za zbiranje kandidatov za mobilnost študentov z namenom študija.

 

Več informacij lahko dobite pri kontaktnih osebah za program Erasmus+ ter na spletni strani:

www.uni-lj.si/mednarodno_sodelovanje_in_izmenjave/erasmus_plus_mobilnost_studentov_za_studij.