Fakulteta za pomorstvo in prometFakulteta za pomorstvo in promet
open sidebar

Dogodki in obvestila

Beneška regata

12.09.2023

 

Dne 2. 9. 2023 mo se študentje UL udeležili mednarodne veslaške regate( 12th international universities rowing race) v veslanju s zgodovinskimi čolni v Benetkah. Ekipa je bila sestavljena iz štirih študentov UL FPP ter petih študentov in študentk drugih fakultet. Ekipa je bila torej mešana, skupaj smo veslali moški ter ženske. Ekipo UL smo sestavljali Žan Gulič (UL FPP), Žan Milošič (UL FPP), Žiga Luskovec (UL FPP), Lea Hren Strah , Jordan Arih Kranjec , Ana Berič , Lana Meško in Anja Visočnik ter Alen Podunavac Bric (krmar, UL FPP).

 

Vikend je bil zelo zanimiv, saj je bila ta mednarodna regata zelo lepa izkušnja, polna novih spominov za celotno ekipo. Ekipe so prihajale iz Kopenhagna, Dunaja, Padove ter Benetk. Zmagala je domača ekipa iz Benetk. Konkurenca je bila močna, ampak smo se dobro borili ter prišli v cilj kmalu za četrto uvrščenim čolnom iz Padove.

V nedeljo se je naša ekipa udeležila ogleda zgodovinske parade z zgodovinskimi čolni na vesla, ki se je odvijala od trga Sv. Marka v središču Benetk po Canale grande, kjer smo si tudi kasneje ogledali finale veslaške regate z zgodovinskimi čolni ter tradicionalnimi Beneškimi čolni.

 

IMG-6396IMG-6436IMG-6446IMG-6449