Fakulteta za pomorstvo in promet
open sidebar

Dogodki in obvestila

Kratkotrajne mobilnosti študentov

13.03.2024

 

Bi si želeli skupaj z drugimi študenti v živo reševati izzive s področja trajnosti? Ali pa varnosti na spletu? Vas zanimajo izzivi, ki jih prinaša umetna inteligenca? 

NEW EUTOPIA LOGO Q

 

Potem ne zamudite priložnosti in se udeležite 5-dnevnega dogodka na romunski Univerzi Babes-Bolyai v Cluju, kjer boste skupaj s študenti in študentkami 10 univerz članic zveze EUTOPIA med 15. in 19. aprilom  2024 v živo reševali izzive s področij:

 

  • trajnosti in modelov krožnega gospodarstva,
  • varnosti na spletu za mala in srednja podjetja,
  • umetne inteligence in ekonomike zdravstva.

 

Stroški nastanitve, prevoza in prehrane bodo kriti, rok za oddajo prijav je 25. 3. 2024 do 8.00 na e-naslov eutopia.student@uni-lj.si.

 

Več o samem razpisu in pogojih prijave najdete na tej povezavi. Vabljeni študenti in študentke 1. in 2. stopnje vseh študijskih programov.

 

Če pa vam je 5 dni premalo ali pa Rumunija predaleč, se lahko udeležite 4-tedenske virtualne mednarodne poletne prakse TeamWork, ki združuje multidisciplinarno in multiuniverzitetno ekipo do 8 študentov in študentk z univerz Zveze EUTOPIA. Praksa je plačana, poteka od 24. junija do 19. julija 2024, zahteva nekajurno tedensko delo na projektu organizacije in ob podpori organizacijskega mentorja.

 

S sodelovanjem boste med drugim pridobili:

  • mednarodne izkušnje,
  • medkulturno razumevanje,
  • razvili različne veščine,
  • širili svojo poklicno mrežo

Prijave potekajo preko portala POPR, in sicer do 25. 3. 2024, več o samem razpisu in pogojih prijave pa najdejo na tej povezavi.

 

Razpis je odprt za študente in študentke 1. in 2. stopnje vseh študijskih smeri.

 

Vodilna fotografija: Alexa