Fakulteta za pomorstvo in prometFakulteta za pomorstvo in promet
open sidebar

Dogodki in obvestila

Informativni dan za 2. in 3. stopnjo

03.06.2021

 

Drage študentke in študenti, drage diplomantke in diplomanti,

 

pred vami so ključne informacije o nadaljevanju študija na naši fakulteti na II. in III. stopnji, ki vam jih bomo podrobneje predstavili na informativnem dnevu v petek, 18. junija 2021, in sicer ob:

  • ob 16. uri za 2. stopnjo in
  • ob 17. uri za 3. stopnjo,

 

2. stopnja

 

Pozdravljeni diplomanti! Če si po diplomi želite izzivov, vas vabimo, da pri nas nadaljujete svoj študij v okviru drugostopenjskih magistrskih študijskih programov Promet ali Pomorstvo.

 

Medtem, ko v prvem semestru posameznega študijskega programa tečejo skupne študijske aktivnosti, dve učni enoti sta skupni za oba študijska programa, se v drugem in tretjem semestru programa izvajajo učne enote z vsebinami ožjih strokovnih področij

 

Do predstavitev lahko svoja vprašanja pošljete na elektronski naslov našega študentskega referata.

 

Veselimo se srečanja z vami!  

image (8)  

 

Več si lahko prelistate tudi v novi informativni brošuri o študijskih programih naše 2. stopnje.

 

---------------

3. stopnja

 

Predstavitve doktorskega študija bo potekala v petek, 18.06.2021 ob 17:00.

 

Na Fakulteti za pomorstvo in promet je mogoče vpisati tudi doktorski študij,  bodisi

(i) v okviru prenovljenega tretjestopenjskega podiplomskega doktorskega študijskega programa Pomorstvo in promet ali

(ii) v okviru interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Varstvo okolja.

Študij traja štiri leta.

 

Temeljni cilj doktorskega študijskega programa Pomorstvo in promet je izobraževanje nadpovprečno uspešnih študentov študijskih programov II. stopnje bolonjskega študija v visoko usposobljene strokovnjake, ki bodo sposobni samostojno opravljati znanstveno raziskovalno delo in ustvarjati nova znanja na področju pomorstva in promet.

 

Po končanem doktorskem študiju bo doktorand sposoben za kreativno in samostojno znanstveno raziskovalno delo in za reševanje znanstvenih problemov na področju pomorstva in prometa, ki jih ima sodobna družba. Pridobil bo sposobnost razumevanja in kritične presoje pri razreševanju zahtevnih in obsežnih znanstveno-raziskovalnih vprašanj. 

 

Temeljni cilj Interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Varstvo okolja je izobraževanje visoko usposobljenih strokovnjakov, ki bodo kompleksno problematiko okolja znali reševati z interdisciplinarnim pristopom. Program je interdisciplinaren in namenjen razvijanju znanj s področij biotehnike, tehnike, naravoslovja, medicine ter družboslovja in humanistike. Cilj programa je usposobiti doktoranda za ustvarjalno in samostojno znanstveno raziskovalno delo in reševanje zahtevnih okoljskih problemov z interdisciplinarnim pristopom.​

 

Predstavitev doktorskega programa Varstvo okolja v slovenskem in angleškem jeziku. / 

Presentation of the doctoral program Environmental protection in Slovenian and English language.