Fakulteta za pomorstvo in promet
open sidebar

Poslanstvo izposoja rezervacija vpis

Knjižnica zbira in hrani gradivo s področij, ki se navezujejo na promet, pomorstvo, pomorsko pravo in sorodna področja, ter uporabnikom omogoča dostop do le teh, v sodelovanju z drugimi knjižnicami pa še dostop do svetovnih informacijskih virov in tako pomaga pri ustvarjanju novega znanja. S svojo zbirko podpira pedagoško in znanstvenoraziskovalno delo fakultete in drugih zavodov.

Knjižnica FPP je zasnovana na principu prostega pristopa. To pomeni, da si uporabniki knjižnice gradivo na knjižnih policah poiščejo sami, pri iskanju pa si pomagajo s spletnim katalogom COBISS/OPAC. Rok izposoje gradiva je 1 mesec, zaključna dela si na dom ni mogoče izposoditi. Izposoja in vračilo gradiva sta možna v delovnem času knjižnice (v času izposoje).

Knjižnično gradivo je mogoče predhodno rezervirati preko spletne aplikacije COBISS/OPAC – Moja knjižnica, po elektronski pošti ali po telefonu v času, ko je knjižnica odprta. Rezervirano gradivo čaka na člana knjižnice pet delovnih dni. Izposojenemu gradivu, ki ni rezervirano, je po enakem postopku mogoče podaljšati rok izposoje enkrat za 1 mesec.

Vpis v knjižnico je mogoč osebno, v času odprtosti (izposoje) knjižnice. Študentska izkaznica je hkrati tudi članska izkaznica za knjižnico. Študentje UL s statusom članarino plačajo z vpisnimi stroški ob vpisu na fakulteto, študentje brez statusa ali študentje drugih univerz pa ob vpisu v knjižnico. Ob vpisu je potrebno predložiti študentsko izkaznico ali potrdilo o vpisu in veljaven osebni dokument.

Knjižne novosti

Vivien Lorenčič

Simulacija prometa s programom PTV Visum

Marko Pavliha

Svetilnik: padci in pobiranja poetičnega pravnika

Thomas R. Coughlin

How to Make Your PhD Work: A Guide for creating a career in science and engineering