Mednarodna konferenca ICTS

ICTS 2022 - 23. in 24. maj 2022

 

20. Mednarodno posvetovanje o prometni znanosti - ICTS (International Conference on Traffic Science), bo potekalo 23. in 24. maja 2022 v Grand Hotelu Bernardin, Portorož. Več o naslednji ICTS konferenci na icts.sdzp.org/wp

 

ICTS je znanstveno posvetovanje, ki ga že tradicionalno organizira Slovensko društvo za znanost v prometu. Prva ICTS konferenca je potekala 20. in 21. novembra 1997 v Portorožu. Na njej je bilo predstavljenih 58 referatov, katerih avtorji so prišli predvsem iz Slovenije in Hrvaške. Z leti je konferenca rasla in pridobivala čedalje bolj mednarodni značaj. Zaradi obilice podobnih dogodkov in racionalizacije smo leta 2013 konferenco povezali s konferenco o pomorski znanosti splitske Fakultete za pomorstvo in od takrat se ICTS konferenca odvija vsako drugo leto.

 

Na zadnji organizirani ICTS konferenci, to je ICTS 2020, smo na hibridnem dvodnevnem dogodku gostili okrog 100 strokovnjakov s področja prometa, v zbornik pa smo vključili 65 referatov, na katerih so sodelovali avtorji iz 9 držav. To konference je okrnil novi korona virus, upamo pa, da bo jubilejna 20. izvedba ICTS konference potekla v prijetnejših okoliščinah.