Fakulteta za pomorstvo in promet
open sidebar

Revija Promet

REVIJA PROMET – TRAFFIC & TRANSPORTATION

PrometV želji in z jasnim ciljem promovirati znanost, raziskave in dosežke na področju prometa in prometne tehnologije, je v založništvu Fakultete prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu avgusta l. 1989 na 205 straneh izšla prva številka revije Promet. Članke je prispevalo 31 na področju prometa uveljavljenih avtorjev.

 

Nekaj let kasneje sta k sozaložništvu pristopila še Fakulteta za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani in L’Istituto per lo Studio dei Trasporti nell’Integrazione Economica Europea (ISTIEE), ’Universita' degli Studi di Trieste, revija pa se je preimenovala v Promet-traffic-traffico.

 

Revija je bila vključena v bazo Transportation Research Information Services (TRIS), kasneje pa TRID, ki velja za najobsežnejši bibliografski vir na področju prometnih informacij in vključuje tako bazo TRIS kot ITRD (Database and the OECD’s Joint Transport Research Centre’s International Transport Research Documentation).

 

S pridobivanjem mednarodne veljave se je povečal tudi seznam mednarodnih založnikov, revija pa se je ponovno preimenovala. Pod naslovom PROMET - Traffic&Transportation  izhaja še danes.

 

Kljub spremembam imena revija vse od svojih začetkov redno izhaja z novo številko vsak drugi mesec in tako pomembno prispeva k objavi rezultatov raziskav na področju prometa. Z leti pridobiva na veljavi, kar se kaže v tem, da prispevke vedno pogosteje citirajo drugi raziskovalci in strokovnjaki področja v svojih publikacijah.

 

Svoje mesto je našla še v drugih mednarodnih bibliografskih bazah, indeksirata jo tako SCI-Expended kot Scopus.

 

Revija podpira odprto dostopni sistem in izhaja pod okriljem mednarodne licence Creative Commons Attribution 4.0 (CC BY 4.0).